SARBATORILE DE IARNA LA SIGHISOARA

Sighisoara
Istoric Sighisoara Evenimente Sighisoara Obiective Turistice Sighisoara Galerie Foto Sighisoara Sighisoara Live
CONTACT
Daca vreti ca firma dvs. sa fie adaugata in catalogul de afaceri de pe infoSighisoara.ro va rugam sa ne contactati:
Telefon: 0744.372.073
E-mail: contact@infosighisoara.ro
  º Antichitati si artizanat
  º Arta si cultura
  º Business sighisorean
  º Cazare agroturism
  º Cazare camping pescuit
  º Cazare Sighisoara
  º Farmacii garda - cabinete
  º Festivaluri Sighisoara
  º Obiective turistice
  º Publicitate si imobiliare
  º Restaurant-cofetarii-pub
  º Servicii pentru turisti
  º Targul mestesugarilor
 

Sighisoara > Sarbatorile de iarna la Sighisoara

Publicitate

Sarbatorile de iarna la Sighisoara

Data adaugarii: 06-12-2015

Sfântul Nicolae - este praznuit la 6 decembrie, fiind unul dintre cei mai populari sfinti din calendar. Cunoscut in Transilvania si sub numele de Sân-Nicoara, Sfântul Nicolae este cel mai popular sfânt in Ardeal. E un obicei vechi, nu numai la romani, de a face cadouri in aceasta zi. Spre deosebire de Mos Craciun, Mos Nicolae nu se arata niciodata. Sfântul Nicolae vine cu evenimente anual organizate in Cetatea Sighisoarei si anume:

La Targul de Sfântul Nicolae participa ONG-uri,  agenti economici si biserici care comercializeaza obiecte de artizanat, cadouri, dulciuri etc. Atmosfera de sarbatoare este sustinuta de grupuri de copii de la diverse ONG-uri, scoli si gadinite din oras, de vizita Mosului Nicolae, de povestile pentru copii si de programul artistic cu muzica de sezon.


- Marsul luminilor este un punct important al programului de Advent. Cu aceasta ocazie crestini din toate bisericile din Sighisoara sunt invitati sa se întâlneasca pentru a se ruga împreuna pentru binele orasului. În timp ce strabat cetatea cu lumânari aprinse, se opresc la cele trei biserici din cetate si la primarie unde se fac rugaciuni si se colinda. Traseul se încheie la Casa de pe Stânca unde continua admosfera de sarbatoare si colinde, participantii având ocazia sa se bucure si de o bautura calda si prajituri.


- Concertul ecumenic este un eveniment care a evoluat de la o mica întâlnire între prieteni la Casa de pe Stânca în anul 2001, la o seara superba în Catedrala Ortodoxa în anul 2006 cu colinde traditionale din culturi diferite, în limbi diferite, unind crestinii în spiritul sarbatorii Craciunului.
La acest eveniment participa coruri ale bisericilor istorice si neoprotestante din oras, grupuri vocale ale diverselor ONG-uri si ansambluri folclorice din zona Sighisoarei. Prin programul de colinde si cântece de Craciun dorim ca în sufletele fiecaruia sa coboare raza de lumina care ne da credinta, speranta si dragoste întru Domnul nostru Isus Cristos.

 Evenimente organizate de Fundatia Veritas cu sprjinul Primariei Sighisoara.


 

Copyright © InfoSighisoara.ro