Restaurant Casa Ferdinand Sighisoara Sighisoara

Sighisoara
Istoric Sighisoara Evenimente Sighisoara Obiective Turistice Sighisoara Galerie Foto Sighisoara Sighisoara Live
CONTACT
Daca vreti ca firma dvs. sa fie adaugata in catalogul de afaceri de pe infoSighisoara.ro va rugam sa ne contactati:
Telefon: 0744.372.073
E-mail: contact@infosighisoara.ro
  º Antichitati si artizanat
  º Arta si cultura
  º Business sighisorean
  º Cazare agroturism
  º Cazare camping pescuit
  º Cazare Sighisoara
  º Farmacii garda - cabinete
  º Festivaluri Sighisoara
  º Obiective turistice
  º Publicitate si imobiliare
  º Restaurant-cofetarii-pub
  º Servicii pentru turisti
  º Targul mestesugarilor
 

Sighisoara > Restaurant-cofetarii-pub > Restaurant Casa Ferdinand Sighisoara

Publicitate

Restaurant Casa Ferdinand Sighisoara

 "Restaurant Casa Ferdinand Sighisoara" Orice calator prin Tara Transilvaniei, in drumurile sale, a auzit macar in treacat de Ferdinand. Ferdinand-zugravul. Locul in care va aflati, este chiar locul in care Ferdinand si-a petrecut o parte din viata si in care se banuieste ca a murit sau ca traieste inca.
 Atat legendele cat si gurile rele spun ca Ferdinand era un om hatru, de multe ori rautacios, patimas la bautura si ca avea multe taine, neintelese pentru oamenii din jur si pe care nu le-a dezvaluit niciodata, nimanui.
Cea mai mare ciudatenie era faptul ca incropea vopselele doar noaptea, fara stirea ucenicilor, ca sa nu i se fure retetele. Vopselele, odata puse pe parete, nu mai puteau fi sterse sau acoperite de alta zugraveala, spre nenorocirea celorlalti zugravi, ci se puteau sterge sau acoperi numai de zugraveala facuta tot de Ferdinand.
Invidiosii din cetate au ras de Ferdinand, cand acesta si-a vandut jumatate de avere si a plecat la elini, la Atena ca sa invete si taina cioplirii in piatra. Dupa o vreme, plin de mestesug si bani castigati din munca cinstita pe meleagurile elene, Ferdinand s-a intors acasa, la Sighisoara. Primul lucru ce l-a facut a fost sa-si deseneze peretii casei sale cu imaginea sculpturilor grecesti vazute in calatoria sa. Folosea tot carbunele din vatra….Se crede ca mana lui era fermecata, asta pentru ca, desenele facute cu carbuni de Ferdinand se vad si acum pe peretii casei sale, ele nu au putut fi sterse sau acoperite niciodata de alta zugraveala.
 In serile cu luna in colturi, Ferdinand deprinsese obiceiul de a-si invita prietenii (acum din ce in ce mai multi) la masa. Ii delecta cu cele mai bune mancaruri pe care le-a cunoscut in calatoria sa prin Europa. Ii delecta insa si cu mancaruri de la noi din Sighisoara, pe care le pregatea cu mana lui, iar oaspetii plecau incantati si de fiecare data veneau tot mai multi si tot mai multi aveau dorinta de a-i trece pragul.
Daca te crezi vrednic si vrei sa-l intalnesti pe Ferdinand, ramai pana tarziu in casa lui, cinsteste-te cu sarg din bautura preferata, indestuleaza-te cu bucatele pe care ti le punem pe masa (gatite exact dupa retetele lui Ferdinand) si stai cu ochii tintuiti pe zugravelile lui sau cufunda-te in ochii persoanei iubite. Nu se stie cand si cui i se va arata  Ferdinand. Poate chiar tie.

Adresa: Locatie: Restaurant Ferdinand ne gasiti, la urcarea in Cetatea Sighisoara, dinspre parcarea Mitica pe strada Piata Octavian Goga, nr. 3. Organizam seri speciale cu specific international!

Telefon: +40 265 777000

E-mail: casaferdinand@gmail.com

Restaurant Casa Ferdinand Sighisoara - GALERIE FOTO
 

Copyright © InfoSighisoara.ro