Turnul cu Ceas - Muzeu Sighisoara

Sighisoara
Istoric Sighisoara Evenimente Sighisoara Obiective Turistice Sighisoara Galerie Foto Sighisoara Sighisoara Live
CONTACT
Daca vreti ca firma dvs. sa fie adaugata in catalogul de afaceri de pe infoSighisoara.ro va rugam sa ne contactati:
Telefon: 0744.372.073
E-mail: contact@infosighisoara.ro
  º Antichitati si artizanat
  º Arta si cultura
  º Business sighisorean
  º Cazare agroturism
  º Cazare camping pescuit
  º Cazare Sighisoara
  º Farmacii garda - cabinete
  º Festivaluri Sighisoara
  º Obiective turistice
  º Publicitate si imobiliare
  º Restaurant-cofetarii-pub
  º Servicii pentru turisti
  º Targul mestesugarilor
 

Sighisoara > Obiective turistice > Turnul cu Ceas - Muzeu

Publicitate

Turnul cu Ceas - Muzeu

   Turnul cu Ceas este unul din cele mai expresive monumente de arhitectura militara din Transilvania. El a fost initial, un simplu turn de poarta cu maximum doua niveluri, si a devenit mai tarziu, Turnul cel mare al portii din fata. Turnul cu Ceas masoara 64 m inaltime si numara 6 nivele (110 trepte). Acoperisul realizat in anul 1677 in stil baroc, dupa marele incendiu din 30 aprilie 1676 care a distrus o parte din cetate, are 4 turnulete pe colturi. In trecut, acestea reflectau autonomia juridica a orasului. Pana in anul 1556 in turn a functionat primaria orasului Sighisoara, iar mai apoi a avut alte destinatii. La sfarsitul secolului al XIX-lea, la 24 iunie 1899, a fost ales drept sediul muzeului sighisorean.

  Un colectionar pasionat, medicul sighisorean Josef Bacon (1857-1941) a fost initiatorul si primul custode al muzeului care purta numele de Alt Schässburg (Sighisoara veche). Din anul 1904, institutia muzeala a fost sprijinita material si financiar de catre Asociatia Sebastian Hann din Sighisoara (o asociatie culturala a sasilor transilvaneni). Colectiile muzeului s-au imbogatit de la an la an cu : piese de arheologie, de bresle, textile si o valoroasa colectie de icoane pe lemn si sticla din judetul Tarnava Mare, apartinand colectiei Gheorghe Cernea (1898-1965), etnograf originar din Palos Ardeal.

   Printre colaboratorii lui Josef Bacon s-au aflat Karl Seraphin, Betty Schuller, Friederich Meltzer, Julius Hollitzer, Julius Misselbacher (1903-1963), care a avut o importanta contributie la cunoasterea si sistematizarea stiintifica a primelor colectii ale muzeului. Lui Julius Misselbacher i se datoreaza si realizarea machetei cetatii Sighisoara. Aceasta prezinta cetatea la anul 1735.
 

 Programul Muzeului, in functie de sezon, astfel:

15 mai - 15 septembrie      luni -  inchis
      marti-vineri               09,00 - 17,30
      sambata-duminica     10,00 - 17,30

16 septembrie - 14 mai     luni -  inchis
      marti-vineri               09,00 - 15,30
      sambata-duminica     09,00 - 15,30

 

   Statuetele "Ziua si Noaptea" sunt confectionate din lemn de tei si sculptate dintr-un bustean. Cele doua statui reprezinta doi copilasi dezbracati.

  Ziua este un copilas bucalat si cu o panza drapata de culoare verde si are pe cap o flacara pictata cu rosu si galben. In drepta tine o inima rosie, cu o flacara asemanatoare cu cea de pe cap, pe care o indreapta inspre fata, iar mana stanga o tine lipita de piept in dreptul inimii. Toata miscarea arata ca si cand si-ar oferi inima privitorului.

  Noaptea se aseamana foarte mult cu celalalt copilas, dar tine in maini doua lumanari albe care in loc de flacari au in capete beculete.

 

Adresa: Turnul cu Ceas constituie un adevarat simbol al orasului Sighisoara. Foto:Mobilier taranesc zona Tarnavei Mari.

Telefon: 0040 265 771108

E-mail: info@muzeusighisoara.com

Site: www.muzeusighisoara.com

Turnul cu Ceas - Muzeu - GALERIE FOTO

Ziua si Noaptea



 

Copyright © InfoSighisoara.ro