Festivaluri Sighisoara Sighisoara

Sighisoara
Istoric Sighisoara Evenimente Sighisoara Obiective Turistice Sighisoara Galerie Foto Sighisoara Sighisoara Live
CONTACT
Daca vreti ca firma dvs. sa fie adaugata in catalogul de afaceri de pe infoSighisoara.ro va rugam sa ne contactati:
Telefon: 0744.372.073
E-mail: contact@infosighisoara.ro
  º Antichitati si artizanat
  º Arta si cultura
  º Business sighisorean
  º Cazare agroturism
  º Cazare camping pescuit
  º Cazare Sighisoara
  º Farmacii garda - cabinete
  º Festivaluri Sighisoara
  º Obiective turistice
  º Publicitate si imobiliare
  º Restaurant-cofetarii-pub
  º Servicii pentru turisti
  º Targul mestesugarilor
 

Sighisoara > Festivaluri Sighisoara Sighisoara

Publicitate

Festivaluri Sighisoara Sighisoara

Festival Blues Sighisoara Festival Blues Sighisoara
Bine ai venit in lumea blues-ului.. Prezentator Berti Barbera!

"Sighisoara Blues Festival" o prezenta bine cunoscuta si apreciata in mediile artistice romanesti si de peste hotare, un eveniment major indragit de toti iubitorii si simpatizantii blues-ului. Editiile precedente care treptat au ridicat festivalul la rang international au confirmat interesul tot mai crescut, pentru blues al Sighisorenilor, locuitorii acestui vechi oras fondat de emigranti germani, acum mai bine de noua sute de ani. Sighisoara sau Schäßburg cum se nu...

Festival de Folclor Festival de Folclor "Datini" Sighisoara
Festivalul se desfasoara sub forma de concurs, isi propune sa stimuleze tinerii care promoveaza folclorul romanesc, datinile, si obiceiurile populare romanesti.

  Are drept scopuri  descoperirea si promovarea celor mai valorosi interpreti de muzica populara romaneasca, valorificarea cantecului, dansului si portului popular romanesc si introducerea lor in circuitul valorilor spirituale.
Acest proiect isi propune sa stimuleze tinerii care promoveaza folclorul romanesc, datinile, si obiceiurile populare romanesti. Prin acest proiect se urmareste sa se gaseasca forme si modalitati concrete de transpunere scenica a obiceiurilor populare romane...

Festivalul de Film Sighisoara Festivalul de Film Sighisoara
Festival international de film va avea loc in Cetatea antica uimitoare din Sighisoara.

  SIGHISOARA FILM FESTIVAL, aduce filmele premiate in Cetatea Sighisoarei.  Va dam intalnire la Sighisoara  cu proiectii intensive ale celor mai bune filme premiate, invitati selectati dintre cei mai importanti cineasti ai momentului, workshopuri si dezbateri deschise filmmakerilor si pasionatilor de film. Plasarea in cetate a unui festival care are drept scop principal reevaluarea si promovarea culturii cinematografice romanesti nu a fost intamplatoare. Marele public...

Festivalul de Muzica Academica Sighisoara Festivalul de Muzica Academica Sighisoara
Editia jubiliara a Academiei Sighisoara se va desfasura in mod traditional in inima Transilvaniei, in cetatea magica Sighisoara. 23 profesori din Austria, Germania, Grecia, Romania, Spania si Elvetia.

   Manifestare culturala de o inalta tinuta artistica a adaugat o noua dimensiune imaginii Sighisoarei ca centru cultural international, prin includerea sectiunii de Arte Vizuale in programul manifestarii incepand din anul 2009, la cea de-a XVI a editie, evenimentul a primit titulatura de Academia Sighisoara "Sommer Akademie". "Spiritul colaborarii muzicale camerale reprezinta aici cea mai importanta realizare a intregului festival. Este o colaborare profesionala, dar...

Festivalul Fanfarelor Sighisoara Festivalul Fanfarelor Sighisoara
Este un eveniment care se adreseaza iubitorilor muzicii de promenada, si se desfasoara in primul weekend al lunii septembrie.

  Organizat de Municipiul Sighisoara, se desfasoara in primul weekend al lunii septembrie si este un eveniment care se adreseaza iubitorilor muzicii de promenada aflandu-se la cea de-a VIII.a editie. La acest festival participa fanfare din Romania dar si din orasele cu care Sighisoara este infratita sau are relatii de parteneriat. Pe parcursul celor doua zile ale festivalului vor avea loc mini recitaluri sustinute de fanfare in diferite cartiere ale orasului...

Festivalul Hameiului din Transilvania Festivalul Hameiului din Transilvania
Transylvania Hop Fest! Cultivarea hameiul este atestata documentar Ón Transilvania Ónca din secolul XV-lea de catre sasii stabiliti Ón zona Sighisoarei.

Festivalul Hameiului din Transilvania (Transylvania Hop Fest), aflat la prima editie, se desfasura în perioada 6-8 septembrie în municipiul Sighisoara, una dintre cele mai cunoscute si potente zone turistice ale Romaniei. Festivalul se vrea a fi continuatorul unor traditii transilvane milenare, cea a cultivarii hameiului si a producerii berii. Cultivarea hameiul este atestata documentar în Transilvania înca din secolul XV-lea, de catre sasii stabiliti în zona Sighis...

Festivalul Lolelor Sighisoara - 22 februarie Festivalul Lolelor Sighisoara - 22 februarie
Carnavalul include ateliere demonstrative cu activitati ale vechilor bresle, expozitii de pictura avand ca tema arhitectura medievala a Sighisoarei.

 Evenimentul este organizat in luna februarie, anul acesta fiind cea de-a cincea editie a Carnavalul Lolelor din Citadela Sighisoarei. Este organizat de Centrul Cultural Petre Tutea si UrzelnZunft Schassburg, in parteneriat cu Municipiul Sighisoara, Centrul Educational Interetnic pentru Tineret si Liceul Teoretic Joseph Haltrich – Sighisoara. El include ateliere demonstrative cu activitati ale vechilor bresle si o expozitie de pictura avand ca tema arhitectura medievala a Sighisoarei....

Festivalul Medieval Sighisoara Festivalul Medieval Sighisoara
Festivalul Medieval Sighisoara 31. Iulie – 1. August 2021! Se da de veste ca sa stie toata lumea!..

    Incepand cu anul 1992, in fiecare vara, Cetatea Sighisoarei isi retraieste trecutul datorita Festivalului Medieval. Pe stradutele inguste, sub zidurile imbatranite de vreme, apar intempestiv cavaleri, calugari, vrajitori, clovni si duhuri intrupate, veniti dintr-o lume in care fabulosul si teribilul traiau laolalta hranind frica dar si neostoita inclinatie spre aventura.

   La fiecare editie a festivalului Evul Mediu n-a mai fost nici intamplator, ...

Festivalul ProEtnica Sighisoara Festivalul ProEtnica Sighisoara
In fiecare zi de festival, in Piata Cetatii, se desfasoara spectacole traditionale de dansuri, filme documentare, expozitii, targ al mestesugarilor.

   Organizat de Centrul Educational Interetnic pentru Tineret are ca obiectiv dezvoltarea si pastrarea unui climat de armonie si interactiune interetnica in Romania..isi propune sa ofere comunitatilor etnice si organizatiilor de migranti din Romania o voce publica si posibilitatea de a-si prezenta toate domeniile vietii sociale, culturale si spirituale prin diverse forme culturale si academice si metode variate. Astfel programul festivalului este unul bogat, variat si bine structurat i...

Zilele culturii Germane Sighisoara Zilele culturii Germane Sighisoara
Zilele culturii Germane Sighisoara 31 mai - 2 iunie 2019 Strada Muzeului Nr. 6; Program concerte in Biserica Manastirii si evenimente.

 Aceasta manifestare a fost, inca de la prima editie, un cadru generos  de exprimare a valorii culturii  germane ca o componenta esentiala a multiculturalismului Sighisoarei. Programul manifestarii cuprinde expuneri si discutii pe tema fortificatiilor sasesti din Transilvania, concerte, spectacole de dansuri si teatru, lansari de carte, actiuni dedicate copiilor.
 

forumschaessburg.eu


...

Ziua Municipiului Sighisoara Ziua Municipiului Sighisoara "Scopationfest"
Este o sarbatoare a scolii catolice. Aceasta sarbatoare, nascuta in secolul al XIX-lea, a fost organizata anual pana in anul 1939 cand a fost intrerupta din cauza razboiului.

  "Ziua Municipiului Sighisoara", eveniment adaugat in agenda culturala sighisoreana , constituie un prilej pentru promovarea valorilor locale, a patrimoniului istoric si cultural al Sighisoarei. Alegerea acestei perioade pentru organizarea acestei sarbatori a orasului are ca punct de plecare istoria locala a Sighisoarei, care relateaza despre o sarbatoare a elevilor scolii Evanghelice.

 Perioada calda a anului, mai exact luna mai,incepea cu o sarbatoare de... 

Copyright © InfoSighisoara.ro