Castel Haller - Cazare Ogra Sighisoara

Sighisoara
Istoric Sighisoara Evenimente Sighisoara Obiective Turistice Sighisoara Galerie Foto Sighisoara Sighisoara Live
CONTACT
Daca vreti ca firma dvs. sa fie adaugata in catalogul de afaceri de pe infoSighisoara.ro va rugam sa ne contactati:
Telefon: 0744.372.073
E-mail: contact@infosighisoara.ro
  º Antichitati si artizanat
  º Arta si cultura
  º Business sighisorean
  º Cazare agroturism
  º Cazare camping pescuit
  º Cazare Sighisoara
  º Farmacii garda - cabinete
  º Festivaluri Sighisoara
  º Obiective turistice
  º Publicitate si imobiliare
  º Restaurant-cofetarii-pub
  º Servicii pentru turisti
  º Targul mestesugarilor
 

Sighisoara > Cazare agroturism > Castel Haller - Cazare Ogra

Publicitate

Castel Haller - Cazare Ogra

  "Castelul Haller" din Ogra are o istorie impresionanta. Construit in secolul XVII, acesta a fost, pe rand, in proprietatea mai multor familii nobiliare. "Pensiunea Castel Haller", este primul castel renovat si reamenajat in pensiune turistica din judetul Mures. Pensiunea dispune de 15 camere dintre care 2 apartamente, dotate cu bai, cablu TV, mini-bar, linie telefonica interna si internationala, internet wireless. Toate camerele sunt nou dotate cu mobilier stil vechi. "Pensiunea Castel Haller" va ofera cele mai bune conditii de petrecere a unui sejur turistic sau de afaceri, fiind locatia ideala pentru organizarea de: nunti, banchete, botezuri, conferinte, expozitii, baluri, petreceri in aer liber, degustari de vinuri... fiind astfel invitati in atmosfera placuta a restaurantului cu specific traditional, cat si in crama veche unde va puteti delecta cu aroma vinurilor domnesti.

Servicii:

    Restaurant
    Bar
    Crama
    Sala de conferinta
    Aer conditionat, incalzire centrala
    Se accepta carduri visa, mastercard, eurocard, american express
    Uscator de par, mini bar
    Sala de conferinte cu o capacitate de 50 locuri
    Parcare proprie
    Room-service
    Internet wireless gratuit
    Masaj, coafura, manichiura, posibilitatea de a practica mai multe forme de sporturi

Tarife cazare 2013:

- Single                180 lei
- Double room       240 lei
- Two Rooms Suite 370 lei
- Honeymoon Suite 240 lei
Tarifele includ micul dejun, taxa hoteliera si TVA.

Istoria mosiei Ogra:
   Localitatea Ogra e atestata documentar din anul 1376, cand aparea sub numele de "Poss.Wgra,Vgra". Apartinand de-a lungul secolelor domeniului Sanpaul, istoricul de mostenire a satului Ogra se leaga de proprietarii comunei din apropiere. Astfel, prima proprietara a celor doua mosii a fost familia Szentpáli. Dupa disparitia acestei familii, in anul 1479, regele Matei Corvin a donat Sanpaul impreuna cu Ogra si cu alte sate lui Korvin János.

Nu peste mult timp, Ogra a intrat in posesia familiei Szengyörgyi, ca apoi, aceasta sa fie preluata de familia Hosszúaszói. Mai tarziu, proprietarul satului devenea protopopul Barlabási János. El a fost urmat de Alárdi Ferenc, apoi de Bátori Kristóf. Abia in anul 1609 domeniul Sanpaul si Ogra a intrat in posesia familiei Haller.

Edificiu luxos  si preoti particulari Interiorul castelului Haller arata odinioara orbitor de luxos. Camerele erau boltite, iar incaperile erau decorate cu stucatura si pictura murala. Candelabrele erau aduse din Viena, iar mobilierul din lemn masiv din Paris. in acest edificiu deosebit exista si o capela romano-catolica privata in care slujeau calugari franciscani platiti si tinuti de stapanii castelului.

In secolul 20, dupa nationalizare au avut loc schimbari majore in castel, frumusetea originala a fost distrusa in favoarea kitch-urilor impuse de noile timpuri. Pictura murala a fost razuita aproape complet, peretii au fost zugraviti cu var sau cu huma, acoperisul impreuna cu tavanul au fost demolate si inlocuite cu unele de o calitate indoielnica, usile si ferestrele au fost si ele inlocuite cu altele mult mai potrivite mentalitatii vremii.

Aici a functionat de-a lungul anilor o scoala, un internat, sediul militiei si Consiliul Popular pana in 1990 cand cladirea a fost abandonata. Asa a ajuns in ruina castelul care pe vremuri era curtat de intreaga nobilime transilvaneana.

    Va asteptam cu drag sa ne fiti oaspeti de onoare..

Adresa: Cazare agroturism in Ogra la Castelul Haller, construit intre secolele XVI-XVII. Situat la 17 km de Tirgu Mures si 60 km de Sighisoara. Oferta cina REVELION 2013-2014!

Telefon: 0747 049 817 ; 0747 049 819

E-mail: office@castelhaller.ro

Site: www.castelhaller.ro

Castel Haller - Cazare Ogra - GALERIE FOTO

Este situat la 17 km de Tirgu Mures, pe drumul european E60, in localitatea Ogra nr. 46.

Toate ofertele turistice prezentate pe site-ul InfoSighisoara, urmaresc in primul rand confortul si satisfactia clientului, potrivit celor mai inalte standarde din domeniu. Pe site-ul nostru puteti gasi orice, de la locatii luxoase de 4-5 stele, aflate in centrul istoric, la cele rustice, din mediu rural, din frumoasele imprejurimi ale Sighisoarei.

De aceea, va oferim posibilitatea sa va alegeti de pe site-ul nostru locatia dorita, intr-un mod rapid si confortabil, in functie de propriul buget, si apoi sa faceti online rezervarea dorita.

Castel Haller - Cazare Ogra - Rezervare online

Nume:
Prenume:
Telefon:
E-mail:
Nr. persoane:
Nr.camere:
Din data:
Pana in data:
 
 

*Rezervarile trimise ajung direct la proprietar. In cazul in care nu primiti un raspuns intr-un timp rezonabil, va recomandam contactul telefonic. Formularul online trimis elimina orice neintelegere, privind data sau numarul de camere 

Copyright © InfoSighisoara.ro