Conacul Apafi - Cazare Malancrav Sighisoara

Sighisoara
Istoric Sighisoara Evenimente Sighisoara Obiective Turistice Sighisoara Galerie Foto Sighisoara Sighisoara Live
CONTACT
Daca vreti ca firma dvs. sa fie adaugata in catalogul de afaceri de pe infoSighisoara.ro va rugam sa ne contactati:
Telefon: 0744.372.073
E-mail: contact@infosighisoara.ro
  º Antichitati si artizanat
  º Arta si cultura
  º Business sighisorean
  º Cazare agroturism
  º Cazare camping pescuit
  º Cazare Sighisoara
  º Farmacii garda - cabinete
  º Festivaluri Sighisoara
  º Obiective turistice
  º Publicitate si imobiliare
  º Restaurant-cofetarii-pub
  º Servicii pentru turisti
  º Targul mestesugarilor
 

Sighisoara > Cazare agroturism > Conacul Apafi - Cazare Malancrav

Publicitate

Conacul Apafi - Cazare Malancrav

  "Conacul Apafi din Malancrav", este recent restaurat si ofera spre cazare, 4 camere duble si o camera single, fiecare avand baie proprie, o camera de zi superb decorata, o biblioteca mare, in cinci limbi, bucatarie, doua terase si o gradina formala.
Povestea Conacului Apafi incepe acum cateva secole, cand princepele Mihaly Apafi, guvernator in Transilvania, construieste la Malancrav, impreuna cu sotia sa, Clara, un conac, ca resedinta de familie. Istoria insa arunca anatema asupra nobililor din Transilvania si de atunci incepe si declinul resedintei Apafi. Dupa ce ajunge pe mainile unui taran sarac, conacul este vandut in 1920 bisericii si comunitatii luterane din sat. Din anul 1947, conacul a fost confiscat abuziv de comunisti si folosit drept camin cultural pana in decembrie 1989.
In 1993, la prima sa vizita in Romania, printul Charles ajunge si la Malancrav unde afla povestea conacului. In 2002, Fundatia Mihai Eminescu ajuta comunitatea luterana sa revendice constructia – pe atunci, o ruina – si o cumpara cu 5000 de lire.
Lucrarile de renovare incep in vara anului 2004 sub conducerea arhitectului Jan Hülsemann si a mesterilor Fritz Klutsch si Ernst Linzing.
Interiorul a fost refacut de la zero. Pentru exterior s-a lucrat doi ani de zile, folosidu-se caramida lucrata dupa aceleasi metode folosite de unguri in secolul al XVII-lea.
In gradina a fost descoperita vechea fantana pastrata aproape intacta.
In bucatarie, alaturi de tehnica de ultima generatie, regasim si vechi lazi de zestre din Transilvania. Masa a fost amenajata ca pentru o familie numeroasa si domina intreg spatiul. Mileurile de pe scaune au fost lucrate manual din lana.
 Pardoseala a fost facuta din caramida aparenta, lucrata manual la atelierele din satul Malancrav. Usile si tocurile geamurilor, precum si corpurile de biblioteca au fost realizate de o firma de mobilier.
 

Rezervari tel:+ 0723 150 819

Adresa: Cazare agroturism in Malancrav, la Conacul Apafi, resedinta a principelui Mihaly Apafi, guvernator in Transilvania..

Telefon: +4 0723150819 ; +4 0745924558

E-mail: andrea.rost@gmx.net

Site: www.drumulasezarilorsasesti.ro

Conacul Apafi - Cazare Malancrav - GALERIE FOTO


Toate ofertele turistice prezentate pe site-ul InfoSighisoara, urmaresc in primul rand confortul si satisfactia clientului, potrivit celor mai inalte standarde din domeniu. Pe site-ul nostru puteti gasi orice, de la locatii luxoase de 4-5 stele, aflate in centrul istoric, la cele rustice, din mediu rural, din frumoasele imprejurimi ale Sighisoarei.

De aceea, va oferim posibilitatea sa va alegeti de pe site-ul nostru locatia dorita, intr-un mod rapid si confortabil, in functie de propriul buget, si apoi sa faceti online rezervarea dorita.

Conacul Apafi - Cazare Malancrav - Rezervare online

Nume:
Prenume:
Telefon:
E-mail:
Nr. persoane:
Nr.camere:
Din data:
Pana in data:
 
 

*Rezervarile trimise ajung direct la proprietar. In cazul in care nu primiti un raspuns intr-un timp rezonabil, va recomandam contactul telefonic. Formularul online trimis elimina orice neintelegere, privind data sau numarul de camere 

Copyright © InfoSighisoara.ro