Festivalul Medieval Sighisoara Sighisoara

Sighisoara
Istoric Sighisoara Evenimente Sighisoara Obiective Turistice Sighisoara Galerie Foto Sighisoara Sighisoara Live
CONTACT
Daca vreti ca firma dvs. sa fie adaugata in catalogul de afaceri de pe infoSighisoara.ro va rugam sa ne contactati:
Telefon: 0744.372.073
E-mail: contact@infosighisoara.ro
  º Antichitati si artizanat
  º Arta si cultura
  º Business sighisorean
  º Cazare agroturism
  º Cazare camping pescuit
  º Cazare Sighisoara
  º Farmacii garda - cabinete
  º Festivaluri Sighisoara
  º Obiective turistice
  º Publicitate si imobiliare
  º Restaurant-cofetarii-pub
  º Servicii pentru turisti
  º Targul mestesugarilor
 

Sighisoara > Festivaluri Sighisoara > Festivalul Medieval Sighisoara

Publicitate

Festivalul Medieval Sighisoara

    Incepand cu anul 1992, in fiecare vara, Cetatea Sighisoarei isi retraieste trecutul datorita Festivalului Medieval. Pe stradutele inguste, sub zidurile imbatranite de vreme, apar intempestiv cavaleri, calugari, vrajitori, clovni si duhuri intrupate, veniti dintr-o lume in care fabulosul si teribilul traiau laolalta hranind frica dar si neostoita inclinatie spre aventura.

   La fiecare editie a festivalului Evul Mediu n-a mai fost nici intamplator, nici intunecat, nici nu a mai apartinut trecutului. Dupa sute de ani el a avut prilejul sa renasca prin tot ce a avut mai omenesc si etern: ARTA. Incercand sa reinvie o epoca ce parea apusa pentru totdeauna, Festivalul Sighisoara Medievala isi propune sa smulga prezentului o farama care, in decoruri de Ev Mediu si in cantece de menestreli, va fi traita de participanti ignorand efemeritatea trecerii noastre pe aceasta lume.

  Importanta acestei manifestari consta in puntea de comunicare realizata prin intermediul artei, cu ajutorul genuri specifice Epocii Medievale: jocul, teatrul, dansul, muzica, nu mai putin importanta fiind diversificarea si multiplicarea formelor de comunicare culturala, care implicit faciliteaza o mai buna intelegere a fenomenului de multiculturalitate, specific Sighisoarei.

Publicul a gustat din plin intrecerile si cursurile de dans la care au fost chemati sa fie partasi in taberele cavalerilor. Istoricii au povestit despre Cavaleri si ritualurile lor din toate cele patru vanturi iar artistii plastici ai locului si-au expune lucrarile in Turnul Fierarilor.

     Artistii plastici ai locului au zugravit in Turnul Fierarilor imagini glorioase medievale. Finalul - o retragere cu torte lasand Cetatea in mainile edililor si jurand ca niciodata nu o vor mai lasa fara de aparare.

   "Plecati in cele patru zari in urma cu 18 ani la prima editie a Festivalului Medieval, Cavalerii s-au intors acasa in Cetatea Sighisoarei. Intoarcerea Cavalerilor a fost tema celei de-a XVIII-a editie a festivalului sugerand in mod simbolic dorinta organizatorilor de repunere in matca a autenticului medieval.  Sarbatoarea a inceput cu o Mare Parada care a pornit din Orasul de Jos si s-a oprit in Piata Cetatii, denumita pentru cele trei zile de festival Piata Cavalerilor. Aici edilii reprezentati de Primarul municipiului i-au primit cu bucurie, au semnat hrisoavele secrete si au dat startul sarbatorii. Cetatea a gszduit 13 Ordine Cavaleresti, alaturi de formatii de menestreli, care au pecetluit prin vers si cantec, faptele de vitejie ale Cavalerilor iar actorii au incantat publicul prin farsele lor.

  Timp de trei zile, Cavalerii au sarbatorit aducand bucurie privitorilor prin turniruri si demonstratii. Menestrelii au dat ritmul bucuriei iar dansatorii, stegarii si tobosarii au alcatuit un ritual de sarbatoare. Actorii au prezentat spectacole de Commedia del arte iar bufonii si animatorii au reconstituit atmosfera Evului Mediu transformand Cetatea Sighisoarei, monument inclus in patrimoniul Mondial UNESCO, intr-o imensa scena.

 Finalul fiecarei zile a fost marcat printr-o retragere simbolica cu torte si focuri de artificii. in ultima seara, Cavalerii s-au retras lasand Cetatea in mainile edililor si jurand ca niciodata nu o vor mai lasa fara de aparare."

  (frag .descriere festival medieval 2010)

 

Adresa: Festivalul Medieval Sighisoara 31. Iulie – 1. August 2021! Se da de veste ca sa stie toata lumea!..

Telefon:

Festivalul Medieval Sighisoara - GALERIE FOTO
 

Copyright © InfoSighisoara.ro