Sala de arme Sighisoara

Sighisoara
Istoric Sighisoara Evenimente Sighisoara Obiective Turistice Sighisoara Galerie Foto Sighisoara Sighisoara Live
CONTACT
Daca vreti ca firma dvs. sa fie adaugata in catalogul de afaceri de pe infoSighisoara.ro va rugam sa ne contactati:
Telefon: 0744.372.073
E-mail: contact@infosighisoara.ro
  º Antichitati si artizanat
  º Arta si cultura
  º Business sighisorean
  º Cazare agroturism
  º Cazare camping pescuit
  º Cazare Sighisoara
  º Farmacii garda - cabinete
  º Festivaluri Sighisoara
  º Obiective turistice
  º Publicitate si imobiliare
  º Restaurant-cofetarii-pub
  º Servicii pentru turisti
  º Targul mestesugarilor
 

Sighisoara > Obiective turistice > Sala de arme

Publicitate

Sala de arme

Colectia de arme prezinta in cele patru sali evolutia armelor albe si de foc de-a lungul timpului. In prima sala vizitatorul poate vedea traseul parcurs de armele albe de la spadele grele de secol XIII la sabii, florete(secol XV-XVIII) pana la sabiile de cavalerie (secolul XVIII) si parada (secolul XIX)
 Cea de a doua sala cuprinde piese de echipament si tehnica militara : parti de armura, pieptare, spatare, cotiere, coifuri, camasi de zale, elemente de harnasament, arbaleta (secol XV), scuturi transilvane, securi de lupta si lanci.
 Sala a treia ne ofera informatii despre prezenta lui Vlad Dracul (tatal lui Vlad Tepes) in cetatea Sighisoara (1431-1435) si prezinta cateva arhebuze, piese de artilerie (orga mortii-secol XVI) si ghiulele din piatra si fier.
 Ultima sala prezinta arme de foc (flinte, pistoale, diverse pusti), avand mecanismul de tragere cu fitil, cu cremene si cu percutor databile in secolele XVIII-XIX. Vizitatorul este atras de doua pistoale, unul prevazut cu baioneta iar celalalt un revolver (cu sase tevi). In camera este expus tabloul-portret al generalului Melas (1729-1806), realizat de Johann Martin Stock (1742-1800) . Mihael von Melas s-a nascut la Roades (langa Sighisoara) si a fost general in armata austriaca. La 1800, in batalia de la Marengo a fost invins de Napoleon Bonaparte. Semn al respectului care il purta generalului Melas, primul consul francez, printr-o scrisoare, il felicita pentru abnegatia sa militara si ii oferea o sabie capturata din Egipt. Fotocopia scrisorii in limba franceza este prezentata in expozitie, originalul aflandu-se la Viena.

Adresa: Sala de arme - langa Muzeul de Istorie.

Telefon: 

Copyright © InfoSighisoara.ro