Festivalul ProEtnica Sighisoara Sighisoara

Sighisoara
Istoric Sighisoara Evenimente Sighisoara Obiective Turistice Sighisoara Galerie Foto Sighisoara Sighisoara Live
CONTACT
Daca vreti ca firma dvs. sa fie adaugata in catalogul de afaceri de pe infoSighisoara.ro va rugam sa ne contactati:
Telefon: 0744.372.073
E-mail: contact@infosighisoara.ro
  º Antichitati si artizanat
  º Arta si cultura
  º Business sighisorean
  º Cazare agroturism
  º Cazare camping pescuit
  º Cazare Sighisoara
  º Farmacii garda - cabinete
  º Festivaluri Sighisoara
  º Obiective turistice
  º Publicitate si imobiliare
  º Restaurant-cofetarii-pub
  º Servicii pentru turisti
  º Targul mestesugarilor
 

Sighisoara > Festivaluri Sighisoara > Festivalul ProEtnica Sighisoara

Publicitate

Festivalul ProEtnica Sighisoara

   Organizat de Centrul Educational Interetnic pentru Tineret are ca obiectiv dezvoltarea si pastrarea unui climat de armonie si interactiune interetnica in Romania..isi propune sa ofere comunitatilor etnice si organizatiilor de migranti din Romania o voce publica si posibilitatea de a-si prezenta toate domeniile vietii sociale, culturale si spirituale prin diverse forme culturale si academice si metode variate. Astfel programul festivalului este unul bogat, variat si bine structurat in patru arii tematice:

1. Aria stiintifico-culturala se desfasoara zilnic intre orele 11:00 si 13:00 si intre 15:00 si 17:00 in fiecare zi a celor 9 zile de festival, in care vor fi organizate pe de o parte prelegeri, mese rotunde, simpozioane etc., iar pe de alta parte lansari de carte, spectacole de teatru si acte culturale care nu se adreseaza unei largi audiente.

2. Programul artelor spectacolului se desfasoara zilnic intre orele 17:00 si 23:00 si consta in spectacole traditionale de dansuri, muzica si cor, derulate pe scena principala din Piata Cetatii a Sighisoarei. Un principiu de baza al ProEtnica este stimularea inter-actiunii si intre reprezentantii comunitatilor etnice si publicul pe scena interactiva din Piata Muzeului, precum si intre diferitele ansambluri ale organizatiilor participante. Astfel intre orele 21:00 si 22:00 organizam spectacole comune cross-culturale ale minoritatilor si un bal intercultural, unde comunitatile au posibilitatea de a-si repeta programul sau de a interactiona cu vizitatorii intr-un context non-formal.

3. Programul artelor cinematografice se desfasoara zilnic intre orele 20.30-22.30 difuzand filme documentare si artistice despre comunitati si convietuirea interculturala.

4. Expozitii din aria artelor vizuale ale artistilor contemporani din randul minoritatilor vor fi organizate in diferite locatii din Cetatea Sighisoara, stradutele cetatii medievale vor gazdui un targ al mestesugarilor, fiecare comunitate avand cate un stand de prezentare.Adresa: In fiecare zi de festival, in Piata Cetatii, se desfasoara spectacole traditionale de dansuri, filme documentare, expozitii, targ al mestesugarilor.

Telefon: 

Copyright © InfoSighisoara.ro