Festival de Folclor "Datini" Sighisoara Sighisoara

Sighisoara
Istoric Sighisoara Evenimente Sighisoara Obiective Turistice Sighisoara Galerie Foto Sighisoara Sighisoara Live
CONTACT
Daca vreti ca firma dvs. sa fie adaugata in catalogul de afaceri de pe infoSighisoara.ro va rugam sa ne contactati:
Telefon: 0744.372.073
E-mail: contact@infosighisoara.ro
  º Antichitati si artizanat
  º Arta si cultura
  º Business sighisorean
  º Cazare agroturism
  º Cazare camping pescuit
  º Cazare Sighisoara
  º Farmacii garda - cabinete
  º Festivaluri Sighisoara
  º Obiective turistice
  º Publicitate si imobiliare
  º Restaurant-cofetarii-pub
  º Servicii pentru turisti
  º Targul mestesugarilor
 

Sighisoara > Festivaluri Sighisoara > Festival de Folclor "Datini" Sighisoara

Publicitate

Festival de Folclor "Datini" Sighisoara

  Are drept scopuri  descoperirea si promovarea celor mai valorosi interpreti de muzica populara romaneasca, valorificarea cantecului, dansului si portului popular romanesc si introducerea lor in circuitul valorilor spirituale.
Acest proiect isi propune sa stimuleze tinerii care promoveaza folclorul romanesc, datinile, si obiceiurile populare romanesti. Prin acest proiect se urmareste sa se gaseasca forme si modalitati concrete de transpunere scenica a obiceiurilor populare romanesti.

 Cercetarile contemporane asupra culturii traditionale populare in special, dar si asupra fenomenelor ei contemporane si asupra culturii in general, socotesc faptele de cultura acte de comunicare. Festivalul de Folcor DATINI, se desfasoara pe durata a 2 zile, sub forma de concurs, un juriu competent evaluand concurentii conform criteriilor si sectiunilor de pe Fisa de jurizare.

Sectiunile festivalului sunt:

    * dansuri populare
    * obiceiuri populare
    * grupuri vocale si solisti vocali

Festivalul are dimensiune nationala la sectiunea solisti vocali, si cu participare din 4 judete (Alba, Brasov, Mures, Sibiu) la sectiunile grupuri vocale, ansambluri de dansuri populare si obiceiuri populare romanesti, promovand la dimensiune nationalã valorile autentice ale Folclorului de pe Tarnave.

 Grupul tinta al acestui proiect sunt tinerii care vor evolua in concursul festivalului pe grupe de varsta conform inscrierii in concurs si la sectiunea la care s-au inscris. Atragerea unui numar cat mai mare de tineri de la an la an, dezvoltarea gustului spre frumosul traditional, cunoasterea obiceiurilor si traditiilor populare romanesti, pastrarea si transmiterea pentru generatiile urmatoare a tezaurului folcloric romanesc constituie un deziderat pe care echipa de proiect isi doreste sa-l dezvolte cu fiecare editie in parte.

  Cercetarea transformarilor rapide intervenite in lumea satului, in care mostenirea culturala nu mai actioneaza ca un cod asupra comportamentului, a disparitiei unor obiceiuri sau a ritualurilor ca parte integranta a acestora constituie prioritati ale preocuparilor noastre. Prezentarea culturii acestei lumi autentice trezeste, credem noi, sentimentul de reintoarcere la adevaratele valori ale satului traditional, care ne reprezintã intr-o lume globalizata.

 Tinerii de azi sunt atrasi tot mai mult de manele, din simplul motiv ca o parte a factorilor mass-media promoveaza folclor poluat si alte genuri de prost gust. Astfel copii si tinerii nu au posibilitatea cunosterii adevaratelor valori traditionale populare romanesti. Necesitatea acestor actiuni rezida din faptul ca Romania, ca de astfel intreg bazinul Marii Negre, se constituie intr-un centru cultural, aflat intr-o continua schimbare. intr-o lume bulversata, in care valorile sunt rasturnate iar creatia populara autentica este inlocuita treptat de kitch, necesitatea unor astfel de proiecte este cu atat mai relevanta cu cat sunt putine ocazii in care se prezintã publicului valorile autentice.

 Traditionale sau noi, spontane sau organizate, obiceiurile ne spun ceva, au in esenta lor rosturi care nu desmint pe cele care au servit de veacuri pe om si societatea in pastrarea bunei randuieli, cu care s-au inscris in istoria noastra culturala. Pentru ca sa poata spune astazi ceea ce trebuie sa spuna in conditiile integrarii lor in cultura contemporana, trebuie sa stim bine si ceea ce au spus in trecut. Este conditia valorificarii lor critice, a unei valorificari cu sens cultural adecvat.

Adresa: Festivalul se desfasoara sub forma de concurs, isi propune sa stimuleze tinerii care promoveaza folclorul romanesc, datinile, si obiceiurile populare romanesti.

Telefon:

Festival de Folclor "Datini" Sighisoara - GALERIE FOTO




 

Copyright © InfoSighisoara.ro