Fundatia ADEPT Transilvania Sighisoara

Sighisoara
Istoric Sighisoara Evenimente Sighisoara Obiective Turistice Sighisoara Galerie Foto Sighisoara Sighisoara Live
CONTACT
Daca vreti ca firma dvs. sa fie adaugata in catalogul de afaceri de pe infoSighisoara.ro va rugam sa ne contactati:
Telefon: 0744.372.073
E-mail: contact@infosighisoara.ro
  º Antichitati si artizanat
  º Arta si cultura
  º Business sighisorean
  º Cazare agroturism
  º Cazare camping pescuit
  º Cazare Sighisoara 2021
  º Farmacii garda - cabinete
  º Festivaluri Sighisoara 2021
  º Obiective turistice
  º Publicitate si imobiliare
  º Restaurant-cofetarii-pub
  º Servicii pentru turisti
  º Targul mestesugarilor
 

Sighisoara > Cazare agroturism > Fundatia ADEPT Transilvania

Publicitate

Fundatia ADEPT Transilvania

 "Fundatia ADEPT Transilvania" a fost infiintata, cu scopul de a conserva biodiversitatea si peisajele de Inalta Valoare Naturala din zona Sighisoara – Tarnava Mare, oferind sprijin comunitatilor locale de a obtine beneficii si venituri economice din conservarea acestor peisaje.
Fundatia ADEPT este una dintre organizatiile fruntase in ceea ce priveste preocuparea pentru elaborarea planurilor de management pentru ariile protejate din tara.  consultand factorii de interes si asigurand sprijinul amplu pentru aceste zone.
 Fundatia ADEPT a facilitat includerea in reteaua Natura 2000 a unei zone de 85.000 de hectare, creand situl SCI Sighisoara-Tarnava Mare SC in 2007. Situl include o populatie de 25.000 de locuitori.

 Din anul 2007, ADEPT a initiat activitati diverse pentru beneficiul comunitatilor locale din zona, inculzand: infiintarea Centrului de Informare Turistica, infiintarea Asociatiei de Turism Tarnava Mare, crearea si marcarea traseelor turistice, facilitarea accesarii masurilor de agromediu si pentru intreprinzatori locali, deschiderea de piete pentru produse locale, activitati de educatie in ceea ce priveste mediul inconjuratori etc.
Fundatia ADEPT isi extinde acum activitatile si in alte parti din Romania si colaboreaza cu alte ONG-uri internationale si cu Uniunea Europeana pentru a garanta utilizarea continua a bunelor practici si metodologiilor moderne si adecvate in domeniul dezvoltarii rurale.

De aceea, Fundatia si-a stabilit ca obiective principale conservarea biodiversitatii si dezvoltarea rurala in satele sasesti din sud estul Transilvaniei. Si cum biodiversitatea ridicata a zonei nu poate fi protejata fara aportul oamenilor, membrii fundatiei, au identificat, pentru inceput, activitatile din zona si oamenii care stiu sa le faca cel mai bine. Si, in plus, au pus accent pe agro-turism "pentru ca sunt foarte multi turisti care apreciaza aceasta zona si incercam sa-i pastram aici"..

 Fundatia le ofera localnicilor consiliere si ii incurajeaza sa-si dezvolte afacerile in materie de agricultura ecologica si agroturism, explicandu-le, totodata, cum sa intocmeasca proiecte pentru atragerea de fonduri de la bugetul de stat. De altfel, locuitorii satelor sasesti si-au creat mici societati comerciale, sub acelasi simbol, un scai vanat, care se regaseste pe toate etichetele produselor din zona.

Adresa: Fundatia si-a stabilit ca obiective principale conservarea biodiversitatii si dezvoltarea rurala in satele sasesti din sud estul Transilvaniei.

Telefon:

Fundatia ADEPT Transilvania - GALERIE FOTO




 

Copyright © InfoSighisoara.ro