CUM ESTE INRUDIT PRINTUL CHARLES CU DRACULA?

Sighisoara
Istoric Sighisoara Evenimente Sighisoara Obiective Turistice Sighisoara Galerie Foto Sighisoara Sighisoara Live
CONTACT
Daca vreti ca firma dvs. sa fie adaugata in catalogul de afaceri de pe infoSighisoara.ro va rugam sa ne contactati:
Telefon: 0744.372.073
E-mail: contact@infosighisoara.ro
  º Antichitati si artizanat
  º Arta si cultura
  º Business sighisorean
  º Cazare agroturism
  º Cazare camping pescuit
  º Cazare Sighisoara
  º Farmacii garda - cabinete
  º Festivaluri Sighisoara
  º Obiective turistice
  º Publicitate si imobiliare
  º Restaurant-cofetarii-pub
  º Servicii pentru turisti
  º Targul mestesugarilor
 

Sighisoara > Cum este inrudit Printul Charles cu Dracula?

Publicitate

Cum este inrudit Printul Charles cu Dracula?

Data adaugarii: 30-10-2011

Cum sunt inruditi printul Charles si regina Elisabeta cu sangerosul domn Vlad Tepes? Intrebarea a facut deja inconjurul lumii si a starnit si interesul televiziunii americane CBS. Gigantul media american a incercat sa afle detalii inainte ca Travel Channel sa difuzeze, duminica, cu putin timp inainte de startul Halloween, documentarul cu Printul Charles.

 "Intr-o emisiune TV menita sa ii promoveze interesele din regiunea romaneasca Transilvania, Printul Charles al Marii Britanii sustine ca este inrudit cu Vlad tepes, cel care a starnit toate povestile legate de Dracula si de vampiri", relateaza CBS. Printul Charles (primul in ordinea succesiunii la tronul britanic) sustine ca atat el, cat si mama sa, regina Elisabeta a II-a, ar fi inruditi cu Vlad tepes. Mostenitorul spune ca exista o genealogie care arata asta si care i-ar permite, astfel, sa se implice in ceea ce se intampla cu Romania pe viitor.

 Legatura de rudenie este prin intermediul strabunicii sale, Mary din Teck, sotia Regelui George al V-lea. Printesa de Wurttemberg, Mary se pare ca este descendenta dintr-o familie intemeiata de unul din cei doi fii ai lui Vlad tepes. "Tepes, domnitorul plin de cruzime din secolul al 15-lea si-a capatat porecla din cauza metodei sale favorite de executie. Reputat pentru sadism si tortura l-a transformat intr-o legenda in aceea vreme. Se estimeaza ca a facut zeci de mii de victime", mai relateaza CBS.

 In fapt, scopul Printului Charles este sa promoveze Muntii Carpati si mai ales sa ii convinga pe oameni sa pastreze padurile transilvanene. Printul a avertizat ca, daca padurile vor fi taiate, Romania va arata la fel de golasa ca unele zone din Scotia sau Canada, care au avut candva paduri virgine ce au fost taiate insa. Este vital sa fie pastrat caracterul atemporal al zonei, ce seamana cu "locurile din povestile ce i se spun unui copil".

adevarul.ro
 

Copyright © InfoSighisoara.ro