22 DE ANI DE MUZICA îN PERLA MEDIEVALA A TRANSILVANIEI

Sighisoara
Istoric Sighisoara Evenimente Sighisoara Obiective Turistice Sighisoara Galerie Foto Sighisoara Sighisoara Live
CONTACT
Daca vreti ca firma dvs. sa fie adaugata in catalogul de afaceri de pe infoSighisoara.ro va rugam sa ne contactati:
Telefon: 0744.372.073
E-mail: contact@infosighisoara.ro
  º Antichitati si artizanat
  º Arta si cultura
  º Business sighisorean
  º Cazare agroturism
  º Cazare camping pescuit
  º Cazare Sighisoara
  º Farmacii garda - cabinete
  º Festivaluri Sighisoara
  º Obiective turistice
  º Publicitate si imobiliare
  º Restaurant-cofetarii-pub
  º Servicii pentru turisti
  º Targul mestesugarilor
 

Sighisoara > 22 de ani de muzica în perla medievala a Transilvaniei

Publicitate

22 de ani de muzica în perla medievala a Transilvaniei

Data adaugarii: 20-06-2015

 Academia Sighisoara - 1 - 14 august.  Editia de anul acesta propune un program complex axat pe coordonatele colaborarii dintre muzicienii tineri si profesorii cu experienta pe toate scenele lumii. Astfel, studentii s-au putut înscrie la nu mai putin de 10 cursuri de maestrie sustinute de 19 profesori din Elvetia, Spania, Austria si Romania. In cadrul Academiei muzicale de vara de la Sighisoara, tinerii muzicieni din tara si strainatate vor putea lua contact în acest an cu profesori si interpreti de renume international precum violonistii Alexandru Gavrilovici, Adelina Oprean si Melinda Beres, pianistii Vinciu Moroianu, Benjamin Engeli si Anton Kernjak, compozitorii Adrian Pop si Roland Moser, violoncelistii Katharina Gohl-Moser si Guillermo Pastrana, membrii cvartetului Arcadia, organistul Erich Turk, violistul Vladimir Lakatos, harpista Marie Trottmann, contrabasistul Botond Kostyak, Irina Gavrilovici pentru cursul de canto si Angela Schwartz pentru cursul de Tehnica Alexander.

Intalnirea dintre elevi si maestri se va concretiza în concertele ce vor fi sustinute în Sala Mare a Primariei Sighisoara. Astfel, în fiecare seara din 1 si pana pe 14 august publicul iubitor de muzica de înalta clasa va putea audia lucrari de Sergei Rachmaninoff, Aram Khachaturian, Max Bruch, Ludwig van Beethoven, Claude Debussy, Nadia Boulanger, Manuel de Falla, Violeta Dinescu, Paul Hindemith, Adrian Pop, Antonin Dvorak, Max Reger si nu numai.
Ca o noutate, la editia din acest an va participa un grup select de fotografi internationali care vor transpune în imagini nu doar pitorescul cetatii medievale ci si eforturile creative ale participantilor.
Academia Sighisoara a fost fondata în 1993 sub titlul "Festival de muzica academica" de catre violonistul elvetian de origine romana Alexandru Gavrilovici si flautista elvetiana Heidi Indermuhle. Ceea ce a început ca un modest curs de maiestrie adresat studentilor din Elvetia si Romania în împrejurimile pitoresti ale Sighisoarei, a devenit în scurt timp un important festival de muzica.
"Ne bucuram sa avem posibiltatea de a privi în urma din perspectiva si cu distanta necesare unei contemplari semnificative. 22 de ani! Au trecut deja...!!! Traiectoria Academiei Sighisoara poate fi considerata simptomatica si asemanatoare Romaniei, tara aflata într-o dezvoltare mereu accelerata. Dupa 22 de ani de lucru consecvent începem sa culegem si roadele munciii depuse cu idealism de artisti minunati din toata lumea. Fosti studenti ai Academiei ni se alatura acum în cadrul concertelor precum si a Claselor de maiestrie. Magor Szasz este un astfel de exemplu, fost student asiduu al Academiei, în present contrabasist solo al Orchestrei din Berna, revine an de an la Sighisoara pentru a împartasi experienta acumulata. Nu trebuie sa trecem cu vederea faptul ca în programul concertelor de la Academia Sighisoara aducem an de an, pe langa capodopere ale muzicii universale si creatii ale compozitorilor romani si elvetieni."  (Alexandru Gavrilovici, director Academia Sighisoara)

Academia Sighisoara a fost nominalizata în top-ul Cele mai frumoase 20 de festivaluri de vara din lume de catre website-ul londonez de divertisment si stiri din muzica, CMUSE – www.cmuse.org (Classical Musicians Everywhere – Muzicieni clasici de pretutindeni) pe 20 iulie 2014.
Incepand cu editia 2014, Academia Sighisoara este co-finantata printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa; cele 20 de editii ale Academiei Sighisoara anterioare au beneficiat în special de suportul si generozitatea oamenilor de afaceri elvetieni din Romania.
Acest comunicat nu reflecta neaparat pozitia oficiala a guvernului elvetian. Responsabilitatea pentru continutul acestuia este asumata în întregime de Academia de Muzica "Gheorghe Dima".


Association Cultura Viva Sighisoara
Bern, Switzerland
www.verein-culturaviva.ch

Academia de Muzica "Gheorghe Dima"
Str. Ion I. C. Bratianu nr. 25 Cluj-Napoca 400079
T: +400264591242 F: +400264591246








 

Copyright © InfoSighisoara.ro